Indruk van mijn baan.
Door mij gemaakte foto's met een digitale camera tijdens de opbouw van mijn nieuwe baan in EDE vanaf december 1998.
In de hoek is een viaduct waar een Faller bus onderdoor rijd, achter de spoordijk in de woonwijk is een draailus aangebracht met bushalte zodat de passagiers van en naar het station vervoerd kunnen worden. Let eens op wat een aantal simpele bomen het park kunnen verfraaien.
Het oude dorp in aanbouw, daar ik nog niet veel ervaring heb met het bouwen van landschappen heb ik de meeste materialen op de bekende hobbybeurzen aangeschaft, hetgeen een aanzienlijke besparing betekende, het stadhuis van Gennep op de foto met het kleine torentje, heeft toen het 36 jaar geleden op de markt kwam 80 gulden gekost nu echter 19 gulden. Als bijzonderheid is te melden dat ik in dat stadhuis 48 jaar geleden ben getrouwd.

Klik op de foto voor orgineel formaat !!
Midden voor het raam is een uitneembaar stuk van 120 cm met een rivier, de oude spoorlijn loopt over een brug van gebogen segmenten met rechte landhoofden, aan de buitenkant is een 2e baan aangelegd, voor deze bruggen zijn moderne betonliggers gebruikt, (zelfbouw van MBF plaat) zodat er ook en eigentijds hoge snelheid project is te realiseren.
Het grote station met opstelsporen in aanbouw, als de aanleg klaar is wordt alles in een grijze grondverf gezet omdat MBF plaat niet geheel watervast is, zodat daarna met b.v. waterige middelen verder kan worden gewerkt, lijmen dient wel voor het schilderen te gebeuren, daar de hechting dan beter is.
Na het aanbrengen van historische portalen (een getrouwe copy van de portalen op de lijn Hilversum Utrecht), wist u dat deze portalen op de rijksmonumentenlijst staan. De gele streep op de voorgrond is plakband welke over de rand van een strook doorzicht kunststof is geplakt, zodat je niet per ongeluk de zaak stuk stoot.
De franse TGV op demonstratie bezoek passeerd het oude dorp.

Klik op de foto voor orgineel formaat !!
De loswal in aanbouw langs het kanaal en bij het industrieterrein, let op de verkeersweg eenrichtings verkeer over een beweegbare draaibrug, welke het kanaal en het spoor overspant, dus voor de trein passage moet de brug ook worden geopend.
In aanleg het industrie gebied met bascule verkeersbrug en een verticaal omhoog te duwen brug in spoorbaan.
Luchtspoor bij het industrie terrein met het kantoor van de olie maatschappij.
Het luchtspoor in aanbouw, de tafel van 8 mm MBF plaat en als ondergrond van de rails op helling 4 mm MBF plaat, de sparing voor de spoorbruggen welke met een vijzel omhoog gaan is hier duidelijk te zien.
Inmiddels zijn we een paar jaar verder en is de baan digitaal bestuurbaar (zie hiertoe elders op deze site) aan de verdere opbouw wordt nog steeds gewerkt.

Klik op de foto voor orgineel formaat !!
terug naar begin